Deze week in ‘Maffia 020 de pvda-city’ : graaien bij GVB

Mooi wel eigenlijk. Onze hoofdstad, de bouwput “wereldstad” Amsterdam, begint het epicentrum van corrupt Nederland te worden.
En dan hebben we het niet over kleingruttende totaalfalers in de amateurpolitiek van stadsdeelraden. Nee, we hebben het over Hele Grote Jongens die, midden in de crisis en een dreigend failissement van de stad, schaamteloos doorgaan met zakkenvullen. 100 procent op kosten van de belastingbetalers, dat staat. Deze aflevering: zelfverrijking ordinaire diefstal bij het GVB.
Het GVB is wat oorspronkelijk een openbaarvervoersysteem was met trams en bussen en rijdende metro’s enzo maar nu een soort levensgevaarlijke, overvolle, onbetaalbare puinzooi met metrolijnen die het niet doen en bushaltes om de acht kilometer. Enfin, de soap gaat als volgt: het GVB (100 procent door U betaald) heeft twee baasjes. De ene heet Adrie Bollier, de ander Pieter Schotte. Al lange tijd worden deze jongens verdacht van  miljoenenfraude.
Vooral dankzij de OV-chipkaart (joh!) konden ze zichzelf ernstig verrijken, zo vermoedt men.

Maar, er is natuurlijk ook een Raad van Commissarissen (PvdA-FNV bolwerk) bij het GVB die objectief toezicht houdt. Daarin zitten: Bert Veerman (voorheen NS(!)), dhr. Bakker (baas van de RAI, begeleidt heel objectief ook het onderzoek naar de fraude), dhr. Westerhoud (gisteren opgestapt vanwege geen maffialid willen zijn), mw. Zeijlstra (nota bene voorzitter van FNV-cao geschillencommissie, we fucking kid you not!), mw. Roozemond (oud vicevoorzitter FNV). U mag nu zelf de link tussen vakbonden en de PvdA leggen. Die vonden het PRIMA dat ondanks de verdenkingen van fraude, ondanks de megabezuinigingen van het Amsterdamse OV, ondanks het instorten van de OV-infrastructuur, ondanks de crisis, de twee GVB-baasjes zichzelf extra beloningen ter waarde van 51.000 euro toekenden. Zodat hun salaris meer dan puisant ruim boven Balkenende-niveau uitkwam.
Nogmaals: een salaris dat wordt betaald door de burger. In crisistijd. Maar, het is een democratie hè. Dus u heeft ook inspraak hoor!
Daarom is er in de Amsterdamse gemeenteraad een spoeddebat aangevraagd over deze kwestie.
Dit  spoeddebat zal, met gezwinde spoed, volgende week woensdag (rofl en lol) al plaatsvinden. Democratie gaat nou eenmaal langzaam.
Net zo langzaam als het OV te 020. Trusten burger!

bron : geenstijl

Misschien promoveren zij haar wel weg, rangeren zij , pvda, fatima elastiek, er ook wel uit, zo hup rechtstreeks naar het 020 OV en dat zOnder onnodig oponthoud of lager crisis nul-lijn salaris.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s